Relatie met mijn kinderen

Ouders en kinderen ontwikkelen samen. Er komen veel vragen, het is uitdagend. Is er voldoende veerkracht en plezier, samenwerking met mijn partner? Op welke manier speelt mijn eigen opvoeding mee, wat is de rol van opa’s en oma’s en eventuele andere familieleden. Is er ruimte voor ‘puzzelen’ over mijn kinderen of is er vooral behoefte aan houvast, weten hoe het moet? Hoe doe ik dat wanneer ze (vroeg) hun eigen gang willen gaan. Wat is voor mij loslaten wanneer ze volwassen zijn, wat doe ik wel en wat niet? Veel uitdagingen die in gesprek kunnen komen.

Evenwicht in relaties

We leven in een netwerk van relaties. Dragen we zelf bij, lukt dat? Er gebeurt veel. Altijd beweging, veranderende relaties. Kinderen worden groter, we worden zelf ouder, ouders overlijden of hebben zorg nodig, er is verlies van gezondheid, de kinderwens raakt uit het zicht. Is er vertrouwen, vrees of dreiging geweest?

Plotselinge gebeurtenissen kunnen evenwicht verstoren. Mijn lichaam, mijn (ex) partner, mijn werk, mijn bezit, mijn vrienden, alles heeft invloed. Invloed op het dagelijks leven, werk en plezier. Herstel en behandeling vraagt onderzoek naar afstemming, naar kracht en mogelijkheden.

Een relatiespecialist helpt

Behandeling betekent samenwerken met uw relatiespecialist. In overleg met u kunnen partners en/of gezins-/familieleden worden uitgenodigd om mee te denken wat helpend is. Relatiespecialisten bieden coaching bij het zoeken naar balans. Deze hulp richt zich op alle soorten relaties van mensen.